Varför ska jag välja konstgräs?

Konstgräs för idrott

Konstgräs har blivit en del av idrottsvärlden. Och skälet till detta är enkelt: 

 • På konstgräs kan man spela mer och längre
  På konstgräs kan man alltid spela och med bra och rättvisa förutsättningar för båda lag. Naturgräs är utslitet efter ca 300 speltimmar per säsong, medan konstgräs håller för spel dygnet runt, sju dagar i veckan.
 • Konstgräs påverkas inte av väder och vind
  Avrinningen från konstgräsmattan vid regnigt väder är effektiv. Och torrt väder påverkar inte gräsets kvalitet. Inga vattenpölar, ingen lera eller gräsfria områden. Med konstgräs på planen behöver du aldrig ställa in matcher och det går alltid att träna på gräs… det kan väl inte bli bättre?
 • Konstgräs kräver lite underhåll
  Så gräs, klippa, gödsla, krita linjer… ”riktigt” gräs kräver en hel del jobb, tid och pengar. Till skillnad från konstgräs. Om du sköter konstgräsmattan ordentligt håller den i 15 år med bibehållna idrottstekniska egenskaper.
 • Konstgräsmatta tar mindre plats
  En konstgräsmatta sparar utrymme. En konstgräsmatta har nämligen samma kapacitet som tre naturliga gräsmattor. Dessutom kan en konstgräsmatta användas till olika idrotter, träningar och tävlingar.

Vill du upptäcka fler fördelar med konstgräs för idrottsaktiviteter? Klicka här (engelska)

Konstgräs för trädgård och stad

Vill du njuta mer av din trädgård? Konstgräs är den perfekta lösningen. Klippa, bespruta, vertikalskära, allt det är ett minne blott. På vissa platser är omständigheterna särskilt ogynnsamma för naturligt gräs. Tänk exempelvis på gräset under gungan eller under den flyttbara bassängen. Men det finns också andra användningsområden. Du kanske vill piffa upp takterrassen, se till att du slipper klippa gräset i trädgården eller på landet, eller skulle det kanske pigga upp med lite grönt på företagsområdet? Dagens konstgräsprodukter ser mycket naturliga ut och dessutom är de miljövänliga (inget slöseri med vatten, man behöver inte använda bekämpningsmedel, de är återvinningsbara osv.).

För mer information om konstgräs för företag och för kommunalt och privat bruk (engelska)

 

Kontakta oss