Konstgräs för multifunktionella idrottsplaner

Multifunktionella konstgräsplaner: en budgetvänlig lösning

Många klubbar, skolor och kommuner har begränsningar både vad gäller budget och utrymme för anläggning av idrottsplaner. Och det är inte alltid möjligt att bygga särskilda idrottsanläggningar för varje sport. Hur löser man detta? Multifunktionella planer med konstgräs som passar för flera olika idrotter.
Med samma kapacitet som tre naturgräsplaner kan flera olika klubbar och föreningar spela på samma konstgräsplan, året om.

Idrottsplaner oavsett budget

Med multifunktionella konstgräsplaner kan flera olika aktiviteter utövas på en och samma idrottsplats. De olika linjerna är inlagda i konstgräsmattan i olika färger. På så sätt kan utgifterna begränsas till en plan som alltid är spelbar.  Om man köper en konstgräsplan tillsammans med en annan klubb eller delar på kostnaderna med kommunen, då blir prislappen mycket intressant.

En intressant detalj för skolor är att tack vare konstgräsplanen hör leriga fotspår i korridorer och klasslokaler till det förflutna. Även parker i städer kan användas av fler människor och på flera olika sätt om de anläggs med konstgräs.

Konstgräs på torget

En tillfällig turnering i inomhusfotboll, en landhockeyuppvisning på torget, ett extra idrottsfält till en idrottsvecka i skolan? Desso har utvecklat ett flyttbart konstgrässystem just för sådana evenemang. Det består av stora pusselbitar med ett stötupptagande underlag och konstgräs. Det är bara att lägga ut och passa ihop, så är fältet klart att använda. Desso Mobile-mattan (engelska) är sedan lätt att ta bort och förvara, tills den behövs nästa gång.

Vill du läsa om några projekt för multifunktionella konstgräsprojekt för att få inspiration? Klicka här (engelska/tyska/nederländska).

Kontakta oss