Konstgräs för landhockey

Konstgräs och landhockey är oskiljaktiga

Idag är det svårt att tänka sig ett annat underlag än konstgräs för landhockey. När konstgräset lanserades under 1970-talet blev landhockey mycket snabbare och därigenom också mer populärt. Reglerna anpassades, tekniken utvecklades och konstfiber blev en viktig del av sporten.

Jämn konstgräskvalitet

På en landhockeymatta av konstgräs kan man slå snabbare passningar och den ger bättre bollkontroll. Underlaget ger landhockeyespelaren en behaglig dämpning och risken att skadas när man ramlar är mycket liten. Enhetliga spelegenskaper, förutsägbara bollrörelser och ett optimalt grepp gör konstgräs till det perfekta underlaget för landhockey. Materialets kvalitet är bra till och med efter flera år av snabba rusher och klubbslag i marken.

Landhockeygräs för toppidrottsmän och entusiaster

Det finns ett lämpligt konstgräsalternativ för varje landhockeyklubb, för varje nivå och varje budget. Topplandhockey har blivit otänkbart utan vattenspolat konstgräs. Förutom konstgräs som måste spolas kan man också välja material som kan men inte måste spolas. Till sist finns det sandströdda kvaliteter för ambitiösa amatörlag. Konstgräsplaner som är lämpliga för matcher på internationell nivå får märkas med FIH Global Quality Approved.

Vill du läsa om några landhockeyprojekt för att få inspiration? Klicka här (engelska)

Kontakta oss