Konstgräs för amerikansk fotboll

Konstgräs som lösning för den allt mer populära sporten amerikansk fotboll

Amerikansk fotboll, som i vissa länder också kallas gridiron, har vuxit till en av de mest populära sporterna i Nordamerika. Eftersom denna lagsport är så omtyckt både hos unga och gamla finns det ett stort behov av fotbollsplaner som alltid är i gott skick. På konstgräs kan man spela sommar som vinter och de passar perfekt för den stora efterfrågan.

Bekväm idrottsplan

I amerikansk fotboll får man räkna med hårda tag. Spelarna får räkna med hårda landningar på planen. Därför är det viktigt att välja ett hudvänligt material med en stötdämpande struktur till konstgräsplaner för amerikansk fotboll. När det handlar om spelkänsla är en konstgräsplan utan tvekan ett mycket bra alternativ till en naturlig gräsmatta. Fördelen med konstgräs är att man slipper klassiska problem som ojämnheter, söndertrampat gräs och vattenpölar.

Måttbeställda konstgräsplaner

Konstgräsplaner för amerikansk fotboll pryds ofta av klubbens logotyp. Den läggs in i konstgräsmattan i klubbens färger och bildar en helhet med resten av planen… det är imponerande och det uppskattas av lagets supportrar.
Desso GrassMaster-planer är också populära för amerikansk fotboll. Om du väljer detta armerade naturgrässystem kan du också förse planen med klubbens logotyp eller andra motiv, men då måste de målas på gräset.
 
Vill du läsa om några projekt för amerikansk fotboll för att få inspiration? Klicka här (engelska).

Kontakta oss